Momentum = kraft som sätter igång, driv, flyt och fart framåt! 🔥

Vad innebär Momentum? Här berättar jag vad det innebär för mig och hur det kan leda dig framåt där du befinner dig nu.

Förra sommaren fick jag Momentum på mitt hjärta och har inte kunnat släppa det sen dess, det blev ett skifte i mig som sakta fick växa fram till något nytt. Det här är vad momentum betyder för mig och varför det har blivit en så viktig del av mitt liv - samt hur det kan få verka för dig i ditt liv både nu och framåt.

Momentum handlar inte bara om att du ska ta stora hästkliv framåt, utan också om att uppskatta de små myrstegen. Det är genom att kontinuerligt röra sig framåt, även om det är i små nästan obemärkta steg, som du håller igång flödet. Att stanna upp kan leda till stagnation eller till och med steg bakåt. Genom att ta små steg framåt i långsam takt fortsätter rullningen som gör att det går lätt och är roligt. När du känner att du kommer framåt och vet vart du ska, blir det en framåtkraft och ett flöde i det.

För mig handlar momentum också om att stärka det inre ledarskapet. Det handlar om att ta kontroll över det du kan påverka och skapa tillsammans med andra. Att använda verktyg och nycklar för att förstärka ditt inre ledarskap kommer också hjälpa dig att växa i ditt yttre ledarskap, i den du är och den du vill vara som förebild och ledare för andra. Genom att fortsätta röra dig framåt och stärka ditt inre ledarskap kan du skapa ett kraftfullt och meningsfullt liv för både dig själv och dem runt dig.

När du håller momentumet i gång upplever du en känsla av glädje och att allt sker naturligt och enkelt i livet. Att allt faller på plats precis som det ska. En rätt skön känsla, eller hur? Det kan beskrivas som en känsla av harmoni som gör det lättare att fortsätta på resan du är på. Men också att tackla utmaningar och att nå dina mål med en positiv inställning och en stark tro på dig själv.

Momentum är en framåtkraft i både snabb och sakta fart. Det behöver inte vara att du springer, du kan med små steg gå sakta framåt. Du kan springa om du vill eller ta stora kliv, men du behöver inte. Det viktiga är att vara i rörelse 💫

  • Rörelse är nyckeln för att hålla igång framåtkraften
  • Inre ledarskap är avgörande och att ta kontroll över det jag kan påverka och skapa tillsammans med andra
  • Glädjen i flödet gör det lättare att fortsätta på resan, att tackla utmaningar och att nå våra mål med en positiv inställning

Att uppleva momentum har varit en viktig insikt för mig, och jag kommer fortsätta omfamna det och låta det växa framåt genom livet. För mig handlar det inte bara om en känsla utan en livsstil - en väg mot personlig tillväxt, inre ledarskap, gemenskap och glädje.

Vad innebär momentum för dig?

Mer på detta tema kan du lyssna till i veckans poddavsnitt där jag och mitt team Charlotte, Pernilla och Frida pratar om vad momentum innebär för oss:

_
Emmeli är professionell coach och utbildare med fokus på inre ledarskap där hon coachar och utbildar personer som vill leva sitt liv fullt ut och gå från vision till verklighet. Emmeli driver Ledarskapsakademin som utbildningsplattform. Hon har också skrivit boken Du är utvald – 6 viktiga nycklar för ditt liv, uppdrag och självförtroende.

Följ på Instagram | Facebook | Youtube

Kategorier: : Peppbrevet, Podden