Med fokus pĂ„ intentionen đŸŒ±

Jag tror pÄ att vi alla har en lÀngtan inom oss i att göra nÄgot meningsfullt och bidra till nÄgot större Àn oss sjÀlva.

Men att den dÀr lÀngtan och det dÀr drivet ibland hamnar i skymundan för att vi lÄter sjÀlvtvivel eller rÀdsla istÀllet ta plats. SÄ, hur blir man egentligen modig och vÄgar göra det man lÀngtar efter?

Jag vill hjÀlpa dig att vÀnda pÄ dina tankar och istÀllet för att se det utifrÄn ett jag-perspektiv, se det utifrÄn ett vi-perspektiv. IstÀllet för att fokusera pÄ hur du ser ut eller framstÄr, eller om du lyckas tillrÀckligt bra etc. Kan du rikta ditt fokus mot intentionen bakom det du gör. Vad Àr det egentligen du vill skapa och hur kan det bidra till att skapa vÀrde för nÄgon annan?

Vad Àr det första steget du behöver ta just nu för att förverkliga din intention, och pÄ vilket sÀtt kan du göra det? Genom att ha denna instÀllning av att bidra med nÄgot positivt, att hÄlla din intention klar i sikte, kan du undvika att fastna i sjÀlvtvivel och övertÀnkande. Det hjÀlper dig att undvika att slösa bort tid och energi, och kanske till och med tacka nej till möjligheter som kan vara vÀrdefulla för bÄde dig och andra.

Att ha den instĂ€llningen i livet kan vara en avgörande förĂ€ndring. IstĂ€llet för att tvivla pĂ„ dig sjĂ€lv och jĂ€mföra dig med andra, fokuserar du pĂ„ det som Ă€r vĂ€rdeskapande att bidra med. Kanske Ă€r det till och med dags att anamma en lite mer naiv eller barnslig instĂ€llning som sĂ€ger: "Hur svĂ„rt kan det vara? Jag har ju nĂ„got att dela med mig av!"

Det Ă€r sĂ„ lĂ€tt att bli övervĂ€ldigad av tankar pĂ„ misslyckande och rĂ€dsla för att inte vara tillrĂ€ckligt bra. Men sanningen Ă€r att sĂ„ lĂ€nge du har en intention att skapa vĂ€rde och hjĂ€lpa andra, sĂ„ Ă€r det det viktigast. Misslyckande Ă€r inte annat Ă€n en chans att lĂ€ra och vĂ€xa. đŸŒ±  

Alla vuxna Àr ledare över sig sjÀlva, det finns ingen som Àr hjÀlplös, det finns ingen som Àr ett offer Àven om det kan kÀnnas som att man Àr ett offer för sina omstÀndigheter ibland. Det vill jag inte förminska eller förringa pÄ nÄgot sÀtt. Men du stÄr över de omstÀndigheterna och har möjlighet att ta auktoritet och handling över ditt eget liv - att ta ledarskap över din vardag hÀr och nu men ocksÄ framÄt.

Du har makten att pĂ„verka din omgivning och forma din egen framtid. Genom att vĂ€lja dina handlingar med omsorg kan du sprida positiv energi och inspiration till sĂ„ mĂ„nga andra âŁïž

Det hÀr vill jag att du tar med dig:

  • Se pĂ„ saker utifrĂ„n ett vi-perspektiv
  • Rikta ditt fokus mot intentionen
  • Ha instĂ€llningen: “hur svĂ„rt kan det vara?”
  • Att misslyckas Ă€r ett sĂ€tt att lĂ€ra

Vad kan du bidra med idag för att göra en positiv förÀndring?


Mer pÄ detta tema kan du lyssna till i veckans poddavsnitt:

_
Emmeli Ă€r professionell coach och utbildare med fokus pĂ„ inre ledarskap dĂ€r hon coachar och utbildar personer som vill leva sitt liv fullt ut och gĂ„ frĂ„n vision till verklighet. Emmeli driver Ledarskapsakademin som utbildningsplattform. Hon har ocksĂ„ skrivit boken Du Ă€r utvald – 6 viktiga nycklar för ditt liv, uppdrag och sjĂ€lvförtroende.

Följ pÄ Instagram | Facebook | Youtube


Kategorier: : Peppbrevet, Podden