Tre tips för att inta ditt kall i den här tiden

I varje steg du tar, oavsett hur litet det än må vara, ligger potentialen till en större och än mer meningsfullt och fulländat liv ✨

I dessa tider av förändring och osäkerhet är det lätt att känna sig stillastående, fast i ett vänteläge där vi suktar efter mer klarhet och riktning. Men oftast är det inte frågan om att vänta på att alla svar ska presenteras för oss. Utan det handlar om att våga ta det första steget och börja gå, trots att vi inte vet exakt vart vägen leder oss. 

Jag frågade Elin Ginal som är grundare av Grafitgrå, under vår digitala konferens i januari om tre tips hon ville skicka med oss i vårt kall för att navigera genom en tid som denna och våga ta det där avgörande steget i mod. 

Tro på dig själv
Allt börjar någonstans, även om det ibland känns som att du har lite att erbjuda. Att tro på dig själv är det första steget mot att förverkliga dina drömmar och mål. Oavsett hur liten eller obetydlig startpunkten känns, är det viktigt att börja där. För som så ofta är fallet, är det de små stegen som leder till de största förändringarna.

Förstå ditt varför
Att förstå ditt syfte och din längtan är avgörande för att driva dig framåt. När du tydligt kan definiera varför du gör det du gör, blir det lättare att hålla dig motiverad och fokuserad även när vägen känns lång och svår. Ditt varför är den kraft som driver dig att fortsätta, även när hinder dyker upp längs vägen.

Var i rörelse
Ibland kan du kanske känna dig förlamad av rädsla för att ta det där första steget. Men du behöver inte ha alla svar eller veta exakt vart du är på väg innan du börjar gå. Det är genom att vara i ständig rörelse, genom att våga ta stegen trots osäkerhet, som du växer och kommer närmare dina mål. 

I tider av förändring är det även viktigt att komma ihåg kraften i kreativiteten. 

Citerat Elin Ginal: 

Det behöver inte alltid vara orden som når ända fram till hjärtat utan det kan vara det skapade, det som får formas, där kan vara väldigt starkt och talande för människor runt omkring oss. Så var fri och modig i din kreativa gåva. Hur den än tar sig i uttryck.” 

Elin Ginal påminner oss om vikten av att vara modig och fri i vår kreativa gåva, en väg som leder till att uttrycka oss själva på djupet och nå andra på ett mer meningsfullt plan. 

Trots att tvivel och utmaningar kan kännas överväldigande i stunden, är det just i dessa stunder som vi slipas och formas till vår bästa version.

Genom att våga ta det avgörande steget och börja gå, öppnar du upp möjligheten att utforska din fulla potential. Jag vill att du tar med dig dessa ord för att guida dig framåt när du tar det där avgörande steget. 

  • Våga ta det första steget. 
  • Våga vara i rörelse.
  • Våga vara kreativ.
  • Våga tänka utanför boxen. 


Mer på detta tema kan lyssna till i veckans poddavsnitt: 

_
Emmeli är professionell coach och utbildare med fokus på inre ledarskap där hon coachar och utbildar personer som vill leva sitt liv fullt ut och gå från vision till verklighet. Emmeli driver Ledarskapsakademin som utbildningsplattform. Hon har också skrivit boken Du är utvald – 6 viktiga nycklar för ditt liv, uppdrag och självförtroende.


Följ på Instagram | Facebook | Youtube

Kategorier: : Peppbrevet, Podden